image001

Op zaterdag 1 april a.s. vanaf 9.00 uur zullen de deuren van BatensteinBuiten, de grootste spetter-, sport- en speelplaats in Woerden, eindelijk weer openen. Na een overweldigend succes vorig jaar, met ruim 10.000 bezoekers, staan veel kinderen nu alweer te trappelen om te komen spelen. Alle geïnteresseerden uit Woerden en omgeving zijn van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen. Het officiële openingsprogramma start om 11.00 uur.

Nieuw dit jaar is een sportplein met mogelijkheden voor onder meer bootcamp, calisthenics en freerunning. Calisthenics en freerunning zijn dé hits van de laatste jaren. Calisthenics is het in de buitenlucht uitvoeren van fitnessoefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Bij freerunning wordt op een gymnastische en creatieve manier over obstakels gesprongen. Manager Robert Lander (WoerdenSport Zwembaden B.V.): ‘Met name jongeren spreekt nieuwe beweegvormen zoals calisthenics en freerunning erg aan, dus we zijn heel blij dat we een hier een plek voor hebben gevonden. Ook liefhebbers van bootcamp, een sport voor een wat bredere doelgroep, kunnen nu bij ons terecht. Het sportplein is daarmee een geweldige toevoeging aan ons aanbod en zorgt voor een mooie balans tussen sport en spel in BatensteinBuiten’. Op de openingsdag wordt een demo gegeven van sporten die op het sportplein kunnen worden beoefend.

Naast het spelen, klimmen, schommelen en midgetgolfen vinden op de openingsdag voor jong en oud diverse feestelijke activiteiten plaats. Met onder andere clown Zappie, haren vlechten, glitter tatoeages, supergrote luchtbellen en een demo van sporten op het nieuwe sportplein is er voor iedereen wat leuks te doen! In Batenstein Eten & Drinken kun je genieten van een vernieuwd assortiment aan verse broodjes, frisse salades en overheerlijke koffie. Er zijn vanaf nu ook diverse halal gerechten te verkrijgen. Voor een patatje en frisdrank kun je natuurlijk ook terecht. Speciaal voor de opening is er een leuke aanbieding van koffie, thee of cappuccino met wat lekkers. De eerste 20 bezoekers mogen gratis midgetgolfen.

BatensteinBuiten is komend seizoen tot 23 oktober dagelijks geopend van 9.00 – 21.00 uur, tenzij het eerder donker of slecht weer is.