Vanaf 1 juli 2021 zit er 15 cent statiegeld op alle kleine plastic flesjes frisdrank en water. Je betaalt het statiegeld bij aankoop van een flesje. Het bedrag kun je terugkrijgen als je het flesje weer inlevert bij een van de grotere innamepunten.

Doneer je statiegeld

Je kunt je flesje ook bij WoerdenSport inleveren. Als je bij WoerdenSport je flesje inlevert gaat het statiegeld naar een goed doel. WoerdenSport doneert de opbrengst aan de Edwin van der Sar Foundation. Deze stichting maakt zich sterk om de zorg voor mensen met hersenletsel te verbeteren en zet ‘bewegen’ in als middel om herstel van hersenfuncties te bevorderen. Vanaf 1 juli staan bij beide locaties van WoerdenSport duidelijk herkenbare innamepunten waar je de plastic flesjes in kunt deponeren.

Statiegeld retour

Als je het statiegeld liever wilt terugkrijgen, kun je je lege flesje meenemen en inleveren bij een van de andere innamepunten. De innamepunten met geldteruggave kun je vinden bij grotere supermarkten, tankstations en treinstations.