BatensteinBuiten is weer open!

Vanaf 1 juli mogen we weer bezoekers verwelkomen in BatensteinBuiten! Om de anderhalve meter te kunnen waarborgen is het noodzakelijk om vooraf een tijdsblok te reserveren voor jouw bezoek. Je kunt online een tijdsblok reserveren. Lees onderstaande informatie goed door voordat je BatensteinBuiten bezoekt.

De speelplaats is uitsluitend toegankelijk voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Per volwassene mogen 4 kinderen komen spelen.

Let op, voor kinderen hoeft niet te worden gereserveerd. Bij de reservering graag uitsluitend het aantal volwassenen doorgeven!

Je kunt een tijdsblok reserveren van twee uur. Voor ieders veiligheid zijn de zitplaatsen op voldoende afstand van elkaar ingericht. Vanuit de speeltuin is er geen toegang mogelijk naar de horecagelegenheid Eten & Drinken. In de speeltuin zijn verschillende uitgiftepunten voor de aankoop van consumpties.

De ingang van BatensteinBuiten is buitenom via de parkeerplaats te bereiken. Let op: je kunt dus geen gebruik maken van de hoofdingang. Bij binnenkomst graag je bevestiging digitaal of uitgeprint tonen aan een van onze medewerkers.

Openingstijden en tijdsblokken

Vanaf 1 juli t/m 30 september op maandag t/m zondag:

 • 09.00 – 11.00 uur
 • 11.15 – 13.15 uur
 • 13.30 – 15.30 uur
 • 15.45 – 17.45 uur

Vanaf 1 t/m 25 oktober op maandag t/m zondag:

 • 09.00 – 11.00 uur
 • 11.15 – 13.15 uur
 • 13.30 – 15.30 uur

Vanaf maandag 26 oktober is de speelplaats gesloten. In het voorjaar van 2021 wordt de speelplaats weer geopend.

Huishoudelijke mededelingen vanwege Covid-19

Naast onze reguliere huisregels (onderaan deze pagina), vragen we je om rekening te houden met het volgende:

 • Toegang is uitsluitend mogelijk met een reservering.
 • Eigen consumpties zijn niet toegestaan. In BatensteinBuiten zijn extra uitgiftepunten aanwezig waar consumpties kunnen worden besteld.
 • Vanuit BatensteinBuiten is er geen toegang tot horecagelegenheid Eten & Drinken.
 • De tafels en stoelen in BatensteinBuiten mogen niet worden verplaatst.
 • Er kan gebruik worden gemaakt van de toiletten aan de buitenzijde van het zwembad.
 • Douches en kleedruimtes aan de buitenzijde van het zwembad zijn gesloten.
 • Na afloop van je gereserveerde tijdsblok, dien je de speelplaats te verlaten voor andere bezoekers. Tafels en stoelen worden tussen de tijdsblokken schoongemaakt.

Reserveren

Let op, voor kinderen hoeft niet te worden gereserveerd. Bij de reservering graag uitsluitend het aantal volwassenen doorgeven!

Reserveer direct online je plek voor BatensteinBuiten. Voor midgetgolf kan niet vooraf worden gereserveerd. De uitgifte van de midgetgolf sticks is op basis van beschikbaarheid ter plekke.

Wat is BatensteinBuiten?

BatensteinBuiten is de grootste spetter-, sport- en speelplaats in de regio Woerden en is gratis toegankelijk.

In BatensteinBuiten vind je een waterspeeltuin (spraypark) met verwarmd water (28⁰ Celsius), een 12 holes midgetgolfbaan, een verjaardagshut (voor kinderfeestjes), een klim- en klauterplaats, een zandspeelplaats, een airtrampoline (van 12 bij 6 meter), een trampoline, schommels, een tokkel/kabelbaan, een tafeltennis tafel en een levensgroot schaakspel. Er is ook een sportplein met onder andere (Aqua)bootcamp, calisthenics en freerun-mogelijkheden. Voor de veiligheid is het speelterrein geheel omheind.

Tarieven

BatensteinBuiten is gratis voor individuen.

Midgetgolf per persoon: € 4,45 per rondje van 12 holes.

Borg voor batjes en pingpong balletjes: € 5,00.

Heb je specifieke vragen betreffende de huur of reservering van BatensteinBuiten neem dan gerust contact met ons op receptiebatenstein@woerdensport.nl.

Onze huisregels

 • Consumpties: Consumpties zijn verkrijgbaar bij diverse uitgiftepunten in de speeltuin. Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan, omdat wij met de opbrengsten van de horeca de tuin onderhouden.
 • Muziek: Vanwege mogelijke overlast bij gasten is het afspelen van muziek zowel op je mobiel als op een box niet toegestaan.
 • Opruimen: Gelieve al het afval gelijk in de prullenbakken en ook graag de speel -en zitplek opruimen.
 • Betreden op eigen risico: WoerdenSport is niet aansprakelijk voor verlies, schade en/of diefstal van eigendommen en/of lichamelijk letsel in en om dit terrein.
 • Roken: Vanwege het feit dat is een kinderspeelplaats is is roken niet toegestaan.
 • Begeleiding: Voor alle kinderen tot 12 jaar is begeleiding verplicht.
 • Materialen: Als er zaken kapot zijn graag melden bij het personeel. Ook vragen wij om de spullen die buiten staan met respect te behandelen zodat het heel blijft.
 • Toezichthouders: Ten alle tijde zijn de gasten verplicht instructies van de medewerkers op te volgen, dit is voor de veiligheid van BatensteinBuiten en van de medewerkers.
 • Huisdieren: Er zijn geen dieren toegestaan in BatensteinBuiten met uitzondering van zorghonden.
 • Servies: Glas en aardewerk mag niet voorbij het terras mee genomen worden, daar voorbij mag er alleen karton en plastic. Dit is veiliger voor iedereen.
 • Respect: In deze accommodatie gaan wij respectvol met elkaar om. Geen enkele vorm van vechten, intimidatie, discriminatie, grof taalgebruik en ander overschrijdend gedrag is toegestaan of wordt geaccepteerd.
Naar alle tarieven

Nieuws

Speelplaats BatensteinBuiten gaat op 1 juli weer open

WoerdenSport verwelkomt vanaf woensdag 1 juli weer bezoekers in BatensteinBuiten. Voorafgaand aan een bezoek aan de speelplaats dient een plek te worden gereserveerd. Ook de horecagelegenheden in de zwembaden Batenstein in Woerden en Recreatiecentrum H2O in Harmelen openen per 1 juli hun deuren. In BatensteinBuiten zijn de maatregelen aangepast vanwege Covid-19. In de speelplaats zijn…

BatensteinBuiten gaat weer open voor het zomerseizoen

Op zondag 31 maart a.s. vanaf 9.00 uur zullen de deuren van BatensteinBuiten, de grootste gratis spetter-, sport- en speelplaats in Woerden, weer openen. Na een overweldigend succes vorig jaar, met ruim 35.000 bezoekers, staan veel kinderen nu alweer te trappelen om te komen spelen. WoerdenSport heeft dit jaar voor nog meer speelplezier diverse aanpassingen…

Promovideo

Sponsor BatensteinBuiten

Sponsor BatensteinBuiten met een eenmalige bijdrage.

Sponsor één van de holes op de midgetgolfbaan.

Sponsor een onderdeel van BatensteinBuiten.

DSC 0361

The Wall of Fame

We willen al onze sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdrage! Mede dankzij de gulle giften van al onze sponsoren hebben we BatensteinBuiten kunnen realiseren en is Woerden een prachtige én gratis toegankelijke spetter-, sport- en speelplaats rijker!