BanenZwemmen

In verband met Covid-19 is het banenzwemmen aangepast. Lees de onderstaande informatie goed door voordat je het zwembad bezoekt.

Je kunt deelnemen als je je hebt ingeschreven voor banenzwemmen. De banen worden gezwommen over de breedte van het wedstrijdbad. Er zijn maximaal 12 personen per half uur in het wedstrijdbad toegestaan, zodat iedere zwemmer een eigen baan tot zijn of haar beschikking heeft. Iedere zwemmer blijft gedurende het halve uur uitsluitend in het midden van zijn of haar baan zwemmen. Hierdoor kan altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. 

banenzwemmen

Aanmelden

Als je wilt banenzwemmen, kun je je inschrijven. Je kunt per persoon één reservering voor een half uur per keer maken. Je kunt je online inschrijven of telefonisch aanmelden bij de receptie van het zwembad (0348-413657).

Direct reserveren

Wat zijn de openingstijden?

Je kunt je tot maximaal een week voor het gewenste moment online aanmelden of je kunt je telefonisch aanmelden.

De actuele openingstijden voor banenzwemmen vind je op de openingstijdenpagina, kijk daarvoor hier.

Hoe kan ik me afmelden?

Als je je hebt ingeschreven, maar je bent verhinderd, dan kun je je online of telefonisch afmelden via: 0348-413657. Doe dit tijdig, dan maak je ruimte voor een ander. 

Wat zijn de regels in het zwembad?

Je meldt je 5 minuten voor aanvang van het geplande zwem half uurtje aan bij de receptie. Je kunt bij de receptie zelf je zwempas over het registratie apparaat halen. Betalingen worden bij voorkeur contactloos/per pin voldaan. Er kan worden betaald met contant geld, zorg dan svp dat er geen hand contact is. Je kunt vervolgens de route aanduiding volgen via pijlen op de vloer naar het wedstrijdbad (je komt niet langs de garderobe, kijk voor meer informatie bij ‘omkleden’). Bij het wedstrijdbad kun je je bovenkleding uittrekken en krijg je van een zwembadmedewerker een baan toegewezen. Je blijft gedurende het halve uur uitsluitend in het midden van deze baan zwemmen.

Omkleden

We vragen je om je zwemkleding thuis onder je bovenkleding aan te trekken. Voorafgaand aan het zwemmen is het niet mogelijk om je om te kleden in de garderobe. Je schoenen kun je bij het betreden van de zwemzaal uittrekken en in een zelf meegenomen tas opbergen of je kunt je schoenen in de schoenenkast plaatsen. Je bovenkleding kun je aan de badrand uittrekken en in een tas opbergen. De tas kun je aan de rand van het wedstrijdbad plaatsen. Na het banenzwemmen neem je je tas met kleding en schoeisel mee naar de garderobe. Je kunt na het zwemmen weer gebruik maken van de douches. Je kunt je in de garderobe afdrogen en omkleden. We vragen je de garderobe vervolgens te verlaten, zodat deze beschikbaar is voor andere banenzwemmers.

Toilet  

Je kunt gebruik maken van de toiletten.

Wanneer mag je niet komen banenzwemmen?

  • Als je verkouden bent, hoest of op andere wijze ziek bent mag je niet komen banenzwemmen.
  • Wanneer er iemand binnen het gezin koorts (vanaf 38°C) heeft en/of benauwd is mag je niet komen banenzwemmen.
  • Je mag weer komen banenzwemmen als je (of je familielid) 24 uur klachtenvrij bent.
  • Als een medewerker van het zwembad signaleert dat je verkouden bent, kan hij of zij je de toegang tot het zwembad ontzeggen.

Wat zijn de schoonmaak en hygiëne maatregelen?

Schoonmaak

De pinautomaat wordt regelmatig schoongemaakt. Ook worden de deurkrukken van de toegangsdeuren naar de garderobe en de deuren van de kleedcabines extra schoongemaakt.

Hygiëne

In onze zwembaden worden de algemene hygiëne voorschriften van het RIVM nageleefd. Zwembadmedewerkers wassen regelmatig hun handen. In ieder geval bij binnenkomst en vanzelfsprekend na toiletbezoek. Er staan desinfectie dispensers op de bloembak bij de receptie, zodat je bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren.

Voor ieders gezondheid vragen we je om je te houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Hoest of nies in je elleboog

Welke faciliteiten zijn beschikbaar?

Onze eetgelegenheid Eten & Drinken en BatensteinBuiten zijn geopend. Als je komt banenzwemmen heb je automatisch een reservering voor Eten & Drinken.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen?

Voor ieders gezondheid vragen we je om rekening te houden met de voorzorgsmaatregelen in ons zwembad om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.