Maatregelen FamilieZwemmen

In verband met Covid-19 zijn er wijzigingen in de zwembaden. Lees de onderstaande informatie goed door voordat je het zwembad bezoekt. Je kunt alleen deelnemen aan FamilieZwemmen als je je hebt ingeschreven. Er is een maximaal aantal personen in het zwembad toegestaan, zodat er altijd 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Aanmelden

Je kunt je tot maximaal een week voor het gewenste moment online aanmelden of je kunt je telefonisch aanmelden.

Afbeelding FamilieZwemmen

Wat zijn de openingstijden?

Je kunt je tot maximaal een week voor het gewenste moment online aanmelden of je kunt je telefonisch aanmelden.

 

Kijk hier wanneer je kunt komen FamilieZwemmen.

Voor wie is FamilieZwemmen?

Bij FamilieZwemmen is het zwembad (recreatiebad) uitsluitend geopend voor gezinnen (ouders met kinderen). Ook opa’s en oma’s mogen met kleinkinderen komen zwemmen. Voor toegang is een reservering noodzakelijk.

Wat is het rooster?

Kijk bij de openingstijden voor het actuele rooster.

Welke maatregelen gelden er?

In het zwembad
Je meldt je samen met je gezin (of kleinkinderen) 5 minuten voor aanvang van jouw gereserveerde tijdsblok aan bij de receptie. Als je in bezit bent van een zwempas, kun je deze zelf over het registratie apparaat halen. Losse kaartjes worden bij voorkeur contactloos/per pin voldaan. Er kan ook worden betaald met contant geld, zorg dan svp dat er geen hand contact is. Je kunt vervolgens de route aanduiding volgen via pijlen op de vloer naar het recreatiebad (je komt niet langs de garderobe, kijk voor meer informatie bij ‘omkleden’). Bij de badrand kun je je bovenkleding uittrekken en je spullen aan de rand van het zwembad plaatsen.

Omkleden
We vragen je om ieders zwemkleding thuis onder de bovenkleding aan te trekken. Voorafgaand aan het zwemmen is het niet mogelijk om jezelf of je (klein)kinderen om te kleden in de garderobe. Je schoenen kun je bij het betreden van de zwemzaal uittrekken en in een zelf meegenomen tas opbergen of je kunt je schoenen in de schoenenkast plaatsen. Je bovenkleding kun je aan de badrand uittrekken en in een tas opbergen. De tas kun je aan de rand van het bad plaatsen. Na het zwemmen neem je de tas(sen) met kleding en schoeisel mee naar de garderobe. Je kunt na het zwemmen gebruik maken van de douches. Je kunt jezelf en je kinderen in de garderobe afdrogen en omkleden. We vragen jullie de garderobe vervolgens te verlaten, zodat deze beschikbaar is voor andere bezoekers.

Toilet
Er kan gebruik worden gemaakt van alle toiletten.

Wanneer mag je het zwembad niet bezoeken?

  • Als je verkouden bent, hoest of op andere wijze ziek bent mag je het zwembad niet bezoeken.
  • Wanneer er iemand binnen het gezin koorts (vanaf 38°C) heeft en/of benauwd is mag je het zwembad niet bezoeken.
  • Je mag weer komen lessen als je (of je familielid) 24 uur klachtenvrij bent.
  • Als een medewerker van het zwembad signaleert dat je verkouden bent, kan hij of zij je de toegang tot het zwembad ontzeggen.

Wat zijn de schoonmaak en hygiëne maatregelen?

Schoonmaak
De pinautomaat wordt regelmatig schoongemaakt. Ook worden de deurkrukken van de toegangsdeuren naar de garderobe en de deuren van de kleedcabines extra schoongemaakt.

Hygiëne
In onze zwembaden worden de algemene hygiëne voorschriften van het RIVM nageleefd. Zwembadmedewerkers wassen regelmatig hun handen. In ieder geval bij binnenkomst en vanzelfsprekend na toiletbezoek. Er staan desinfectie dispensers op de bloembak bij de receptie, zodat je bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren.

Voor ieders gezondheid vragen we je om je te houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Hoest of nies in je elleboog

Voorzorgsmaatregelen
Voor ieders gezondheid vragen we je om rekening te houden met de voorzorgsmaatregelen in ons zwembad om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.