Minkema College Wintersport vmbo

Minkema College Sportdag

Minkema College Gymles

Minkema Collega Sportdag havo-vwo

Beweeg je mee? Wat zou je denken van talentlessen in sport of dans, van een zeilkamp of een outdoorkamp in de Ardennen? Van een clinic Aangepaste Sporten als rolstoelbasketbal en zitvolleybal? Van een triatlon of een dagje langlaufen? Van klimmen, waterskiën, squashen of schermen?

Op het Minkema College kun je je naast de gewone lessen en schoolactiviteiten breed ontwikkelen. Op de twee scholen, voor vmbo en voor havo/vwo, is veel te doen en te ontdekken op het gebied van kunst en cultuur, taal, techniek én sport. Er zijn mooie, moderne gymzalen en bij geschikt weer wordt er buiten gesport. Wil je van sport en beweging misschien wel je beroep maken, dan zijn er speciale leertrajecten op verschillende niveaus. Havisten kunnen het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in hun profiel kiezen. Vmbo-leerlingen die geïnteresseerd zijn in sport en alles wat daarmee te maken heeft (zoals voeding, training geven en ehbo), kunnen kiezen voor LO2 als examenvak (bij de mavo) of het keuzevak Sport en Bewegen (bij basis/kader)

En voor iedereen zijn er bijzondere activiteiten, zoals bijvoorbeeld sportdagen en naschoolse sporttoernooien. Sport en spel horen er op het Minkema College helemaal bij. Leuk, gezond en uitdagend. En: een fit lijf, een scherpe geest!