Maatregelen aqualessen

In verband met Covid-19 zijn er wijzigingen in de zwembaden. Lees de onderstaande informatie goed door voordat je het zwembad bezoekt. Je kunt deelnemen aan een zwem- of aquales als je je hebt ingeschreven. Er is een maximaal aantal personen per les toegestaan, zodat er altijd 1,5 meter afstand kan worden gehouden in het zwembad.

Aanmelden?

Als je een aquales wil volgen, kun je je inschrijven. Je kunt per persoon één reservering voor een les per keer maken. Je kunt je tot maximaal een week voor het gewenste moment online aanmelden of je kunt je telefonisch aanmelden

Let op, voor ouder/kind aqualessen (UkkieZwemmen) dien je voor jezelf én je kind te reserveren (dus voor 2 personen)!

aqualessen

Openingstijden

Je kunt je tot maximaal een week voor het gewenste moment online aanmelden of je kunt je telefonisch aanmelden.

Informatie aqualessen

Kijk hier voor een overzicht van aqualessen. Let op, niet alle aqualessen worden op dit moment aangeboden!

Rooster

Op dit moment worden niet alle aqualessen in het zwembad aangeboden. Kijk bij de openingstijden voor het actuele rooster.

In het zwembad

Je meldt je 5 minuten voor aanvang van de geplande les aan bij de receptie. Je kunt bij de receptie zelf je zwempas over het registratie apparaat halen. Betalingen worden bij voorkeur contactloos/per pin voldaan. Er kan worden betaald met contant geld, zorg dan svp dat er geen hand contact is. Je kunt vervolgens de route aanduiding volgen via pijlen op de vloer naar het bad waar de les plaatsvindt (je komt niet langs de garderobe, kijk voor meer informatie bij ‘omkleden’). Bij de badrand kun je je bovenkleding uittrekken en krijg je van een zwembadmedewerker een plek in het zwembad toegewezen.

Omkleden
We vragen je om je zwemkleding thuis onder je bovenkleding aan te trekken. Voorafgaand aan de les is het niet mogelijk om je om te kleden in de garderobe. Je schoenen kun je bij het betreden van de zwemzaal uittrekken en in een zelf meegenomen tas opbergen of je kunt je schoenen in de schoenenkast plaatsen. Je bovenkleding kun je aan de badrand uittrekken en in een tas opbergen. De tas kun je aan de rand van het bad plaatsen. Na het zwemmen neem je de tas(sen) met kleding en schoeisel mee naar de garderobe. Je kunt weer gebruik maken van de douches. Je kunt je in de garderobe afdrogen en omkleden. We vragen je de garderobe vervolgens te verlaten, zodat deze beschikbaar is voor andere bezoekers.

Toilet
Er kan gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Wanneer mag je het zwembad niet bezoeken?

  • Als je verkouden bent, hoest of op andere wijze ziek bent mag je het zwembad niet bezoeken.
  • Wanneer er iemand binnen het gezin koorts (vanaf 38°C) heeft en/of benauwd is mag je het zwembad niet bezoeken.
  • Je mag weer komen lessen als je (of je familielid) 24 uur klachtenvrij bent.
  • Als een medewerker van het zwembad signaleert dat je verkouden bent, kan hij of zij je de toegang tot het zwembad ontzeggen.

Schoonmaak en hygiëne

Schoonmaak
De pinautomaat wordt regelmatig schoongemaakt. Ook worden de deurkrukken van de toegangsdeuren naar de garderobe en de deuren van de kleedcabines extra schoongemaakt.

 

Hygiëne
In onze zwembaden worden de algemene hygiëne voorschriften van het RIVM nageleefd. Zwembadmedewerkers wassen regelmatig hun handen. In ieder geval bij binnenkomst en vanzelfsprekend na toiletbezoek. Er staan desinfectie dispensers op de bloembak bij de receptie, zodat je bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren.

Voor ieders gezondheid vragen we je om je te houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Hoest of nies in je elleboog

 

Voorzorgsmaatregelen
Voor ieders gezondheid vragen we je om rekening te houden met de voorzorgsmaatregelen in ons zwembad om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.