Licentie Nationale Zwemdiploma’s

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is
namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden dus niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm.

Het Batensteinbad is in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Dat betekent dat wij regelmatig onafhankelijk worden getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de juiste basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Als ouder/verzorger krijg je de volgende zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het Nationale Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitvoering van verschillende beroepen.
  • Het Batensteinbad hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit door het Batensteinbad, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen. Bij elk moment van diplomazwemmen is er daarnaast een Examinator Nationale Zwemdiploma’s aanwezig.

Dus: kies een zwembad met een licentie van de NRZ, zodat je kind gegarandeerd de vaardigheden leert die hij/zij nodig heeft!

NRZ Banner image licentiehouders staand