WoerdenSport Specials uitgesteld

In maart is besloten WoerdenSport Specials te verplaatsen naar oktober 2020. De ontwikkelingen rond COVID-19 zijn echter zodanig dat wij helaas hebben moeten besluiten om WoerdenSport Specials verder op te schorten.

Het organiseren van zo’n event met een kwetsbare doelgroep moet absoluut veilig kunnen.

Wij houden de ontwikkelingen rond COVID-19 in de gaten en kijken of we WoerdenSport Specials in 2021 kunnen organiseren.

Wat is WoerdenSport Specials?

Thijs van den End is een paralympische zwemmer, ook is hij ambassadeur van WoerdenSport.

Thijs had het idee om een event te creëren speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking (verder genoemd deelnemers). Tijdens dit event kunnen de deelnemers kennismaken met een divers aangepast sport- en beweegaanbod en dat zelf uitproberen. WoerdenSport organiseert, in samenwerking met Team Sportservice provincie Utrecht, deze aangepaste sportdag onder de naam WoerdenSport Specials. Als deze dag een succes wordt, wil WoerdenSport dit jaarlijks organiseren op de laatste zaterdag van maart.

Wanneer wordt het gehouden, waar, voor wie, etc?

Wanneer?
Oktober 2021

Waar?
Batensteinbad en BatensteinBuiten, van Helvoortlaan 40, Woerden. Woerden ligt in het midden van Nederland en wordt de hoofdstad van het Groene Hart genoemd.

Accommodaties?

 • het wedstrijdbad met gedeeltelijk een beweegbare bodem
 • het recreatiebad (ondiep en warmer water)
 • het doelgroepenbad (ondiep en extra verwarmd water)
 • het buitenterrein (BatensteinBuiten)
 • Eten & Drinken

Voor wie?
Alle mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking

Kosten:
Deelnemers betalen € 5 bij inschrijving voor eigen deelname inclusief 1 begeleider

xthijs biografie.jpg.pagespeed.ic .GWi6XumE0X

Wat valt er te beleven?

Spraypark BatensteinBuiten 2018

Wat zijn de afspraken?

 • Iedere deelnemer tot 16 jaar neemt een begeleider mee ( 1 op 1);  bij ouderen is de begeleidingsnorm afhankelijk van de beperking.
 • WoerdenSport zorgt voor toezichthouders en helpt waar nodig maar niet voor persoonlijke begeleiding.
 • Deelnemer/begeleider zorgt voor eigen vervoer.
 • Deelnemers kunnen voor de deur van de accommodatie worden afgezet; de auto dient op de parkeerplaats te worden gezet. Parkeerbegeleiding zal aanwezig zijn.
 • Inschrijving via deze website is noodzakelijk (hierover volgt na de zomer meer informatie); bij latere aanmeldingen (ook via het inschrijfformulier) zal de organisatie beoordelen of deze nog toegelaten kunnen worden.
 • Wij ontvangen u graag in de hal van het zwembad vanaf 10.00 uur ’s ochtends; bij binnenkomst kunt u zich melden bij de aanmeldingskraam. Daar vindt u ook een overzicht van de indeling van de accommodatie en wordt duidelijk waar de activiteiten plaatsvinden. Wilt u ook de bevestigingsemail meenemen?
 • De zwembaden + de speeltoestellen van BatensteinBuiten zijn alleen toegankelijk voor ingeschrevenen; zij krijgen gekleurde polsbandjes bij de aanmeldingskraam in de hal.
 • Personen met epilepsie moeten in het zwembad te herkennen zijn aan fel-gekleurde badmutsen (deze worden bij de aanmeldingskraam uitgereikt).
 • Het zwemdiploma A is verplicht voor deelnemers die gebruik maken van het wedstrijdbad. Deelnemers zonder zwemdiploma A kunnen alleen gebruik maken van het doelgroepenbad en/of het recreatiebad als zij in het water begeleid worden door een volwassene met een A-diploma.
 • Het dagprogramma bestaat uit een nat (zwemmen) en een droog (powerliften, BatensteinBuiten) gedeelte. Houd hiermee rekening in de kledingkeuze. Het is niet toegestaan om met buitenkleding in de zwemzalen aanwezig te zijn (behalve als niet-sportende bezoeker), maar ook niet om met zwemkleding in de horeca te verschijnen.
 • Alle deelnemers worden ingedeeld in groepen die het zwemdeel in de ochtend en het “powerliften”deel in de middag gaan beoefenen (of omgekeerd). Voor alle duidelijkheid het ochtend programma voor het zwemmen wordt in de middag herhaald; zo ook het “powerlift”programma.  Bij de aanmeldingskraam zult u horen aan welk onderdeel u zult beginnen. Als u op deze dag alleen aan het zwemmen of alleen aan het powerliften wilt deelnemen, kunt u dat aangeven op het inschrijfformulier; wilt u dan ook aangeven of u in de ochtend, de middag of de gehele dag zult komen? Het ochtendprogramma begint om 11.00 uur en het middagprogramma om 14.00 uur.
 • Deelnemers betalen bij inschrijving € 5 voor eigen deelname + 1 begeleider; na ontvangst van inschrijving en inschrijvingsgeld ontvangt u een bevestigingsemail.
 • Extra begeleiders zijn – op beperkte schaal – ook mogelijk. Deze Specials dag is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers met een beperking; daarom zijn er “slechts” 2 extra begeleiders (naast de gewone begeleider) per deelnemer mogelijk; zij dienen ook bij inschrijving aangemeld te worden. De kosten zijn € 5 per extra begeleider. Na ontvangst van inschrijving en inschrijvingsgeld wordt een bevestigingsemail gestuurd naar de aanmelder. Ook deze extra begeleiders kunnen zich op de dag zelf melden bij de aanmeldingskraam in de hal en krijgen na overlegging van de bevestigingsmail een gekleurd polsbandje.
 • De organisatie bepaalt het maximum aantal deelnemers en begeleiders dat toegelaten kan worden in de accommodatie en kan de inschrijving (door blokkering van het inschrijfformulier) eerder sluiten.
 • Met de inschrijvingsgelden en sponsoring proberen we de kosten voor deze dag te dekken; wanneer de inkomsten groter zijn dan de kosten wordt het verschil geschonken aan een goed doel.
 • Op verschillende plaatsen in het gebouw een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten inclusief tijden aantreffen.
 • U zult in de horeca en in BatensteinBuiten vele bordjes tegenkomen, die u vertellen dat eigen meegebrachte drankjes en voedsel hier niet genuttigd mogen worden. Op deze dag maken we hierop een uitzondering! Behalve in de zwembaden (afgezien van een duidelijk aangegeven uitzondering) mag u op deze dag op de gehele locatie uw eigen voedsel nuttigen. Geen nood, als u het vergeten bent; onze horeca heeft een uitgebreide kaart met lunches!
 • Niet-sportende bezoekers zijn welkom in hal, horeca, BatensteinBuiten en op de tribune in de zwemzaal (blauwe plastic overschoentjes om de zwembadvloeren schoon te houden zijn verplicht en verkrijgbaar in de hal).

Bedrijven die deze dag mogelijk maken:

Hoe meld ik me aan?

Meer informatie over aanmelden en het inschrijfformulier volgen na de zomer.

Heeft u nog vragen of wensen, laat het ons weten via specials@woerdensport.nl en wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Zo spoedig mogelijk na ontvangst van het digitale inschrijvingsformulier en de betaling,  ontvangt u een bevestigingsmail; Gaarne die mail meenemen naar de WoerdenSport Specials dag. Het is uw bewijs van inschrijving en betaling.

Thijs van den End