Een leven lang plezier van je zwemles

Plezier maken in en om het water is heerlijk! Kinderen hebben het al snel naar hun zin als er water in de buurt is. En in ons land is water nooit ver te zoeken. Op jonge leeftijd leren zwemmen is daarom heel belangrijk, voor het plezier én de veiligheid van je kind. Wij leiden op voor de nationale zwemdiploma’s A, B en C. Met het C-diploma op zak zijn kinderen zwemveilig. Zij kunnen dan veilig spelen in de buurt van sloten, grachten of vijvers. Ook redden ze zich prima in moderne zwembaden, waterattracties en recreatieplassen. Zo worden dagjes uit en vakanties nog leuker!

Wanneer inschrijven

Vanaf ongeveer 3 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven op welke dag en vanaf welk tijdstip je je kind wilt laten zwemmen. Je kind wordt bij inschrijving op onze wachtlijst geplaatst. Kinderen worden vanaf 4,5 jaar opgeroepen. We roepen je kind op zodra er plek is op de door jouw gekozen dag(en) en tijd(en). Hoe meer dagen en tijden je aangeeft beschikbaar te zijn, hoe sneller je kind kan starten.

Gratis zwemmen na inschrijving

Je kunt via onze website je kind inschrijven voor zwemles. Vijf werkdagen na je inschrijving kun je de zwempas van je kind bij de receptie van het zwembad komen ophalen. Vanaf dat moment mag je kind in zowel het Batensteinbad in Woerden als H2O in Harmelen gratis komen RecreatieZwemmen en FamilieZwemmen op zaterdag en zondag.

Kies de methode die past bij jouw kind

Ieder kind is anders en daarom kun je kiezen uit verschillende zwemlessen. Wij bieden uitsluitend nationale zwemdiploma’s aan. Je kunt kiezen uit Zwem-ABC en  Turbo-A.

De verschillen tussen de lessen zitten in bijvoorbeeld lesduur (1 uur of 1,5 uur per week), groepsgrootte (6 of 10 leerlingen) en de tijdsduur van de zwemcursus.

We hebben alle verschillen tussen de zwemlessen naast elkaar gezet. Zo kun je bekijken wat voor jouw kind de meest geschikte zwemles is.

LeerlingVolgSysteem

Bij alle zwemlessen werken we met een leerlingvolgsysteem. Je kunt daarmee samen met je kind de vooruitgang bekijken. Dit is niet alleen leuk, maar werkt erg stimulerend voor kinderen!

Bij het Zwem-ABC en de Zwem-ABC Turbo cursus werken we met een online leerlingvolgsysteem met onze eigen mascotte Dukkie.

Eerste zwemles

Voor ieder kind is de eerste zwemles altijd even spannend. Je kunt voorafgaand aan de eerste zwemles samen met je kind het filmpje bekijken met onze mascotte Dukkie die voor het eerst naar zwemles gaat. Voor de ouders hebben we alle praktische zaken van de zwemles ook op een rijtje gezet.

OefenZwemmen

We vinden het belangrijk dat kinderen veilig met een (groot)ouder kunnen oefenen voor de zwemles. Daarom is er een speciaal oefenuurtje voor alle leskinderen van Woerdensport. Tijdens dit oefenuurtje mag zonder zwemvleugels worden geoefend. Het zwemwater is speciaal voor zwemleskinderen gereserveerd en er is een instructeur aanwezig die al je vragen kan beantwoorden, tips geeft en je kan helpen bij de technieken. Om de veiligheid van de kinderen te kunnen garanderen, willen we je vragen om onze huisregels in acht te nemen.

In het Batensteinbad vindt er op dit moment geen oefenzwemmen plaats. Kinderen op zwemles in Batenstein kunnen wel deelnemen aan het oefenzwemmen in Recreatiecentrum H2O. Het oefenzwemmen vindt op zondag plaats. Kijk hier voor de actuele tijden in Recreatiecentrum H2O en om de plekken voor jou en je kind(eren) te reserveren.

Het oefenuurtje is uitsluitend bestemd voor zwemleskinderen van WoerdenSport en een begeleidende ouder/verzorger. Kijk hier voor de prijs van het oefenzwemmen in Recreatiecentrum H2O.

Licentie Nationale Raad Zwemveiligheid

Het Batensteinbad beschikt over de NRZ-licentie. Dat betekent onder andere dat wij uitsluitend met gediplomeerde en gekwalificeerde instructeurs die in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Inschrijven voor zwemles?

Je kunt hier je kind direct inschrijven voor zwemles. Vanaf het moment van inschrijving kan je kind gratis recreatief zwemmen in zowel Batenstein als Recreatiecentrum H2O.

Voor ieder kind is de 1e zwemles altijd even spannend. Hier hebben wij alle begrip voor. Je kunt voorafgaand aan de eerste zwemles samen met je kind het filmpje bekijken met onze mascotte Dukkie die voor het eerst naar zwemles gaat.

Wat zijn de lestijden?

De lestijden vinden plaats op maandagmiddag t/m vrijdagmiddag.

Maandag 14.30 – 19.00 uur
Dinsdag 14.30 – 18.15 uur
Woensdag 14.30 – 18.15 uur
Donderdag 14.30 – 18.00 uur
Vrijdag van 14.30 – 18.15 uur

 

Wat zijn de tarieven ABC?

€ 67,30 voor 4 lessen van 60 minuten

Op de zwempas worden de lessen bijgeschreven, vergeet dus niet de zwempas mee te nemen als je kind naar zwemles gaat.

Wij werken met een 4-wekelijks betaalsysteem. Voorafgaand aan 4 zwemlessen betaal je het bedrag voor deze zwemlessen, zodat niet ineens een groot bedrag hoeft te worden betaald.

Wat zijn de normen en certificeringen?

Zwemles wordt gegeven volgens de uitgangspunten en eindtermen geformuleerd in de ‘Nationale Norm Zwemveiligheid’. Woerdensport beschikt daarnaast over de NRZ-licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Omdat wij een hoge kwaliteit bieden en NRZ-gecertificeerd zijn, bieden wij ook toegang tot het vertrouwenspunt Sport van de NOC*NSF. Klik hier voor meer informatie.

Wat anderen vinden van Zwemles