Een leven lang plezier van je zwemles

Plezier maken in en om het water is heerlijk! Kinderen hebben het al snel naar hun zin als er water in de buurt is. En in ons land is water nooit ver te zoeken. Op jonge leeftijd leren zwemmen is daarom heel belangrijk, voor het plezier én de veiligheid van je kind. Wij leiden op voor de nationale zwemdiploma’s A, B en C. Met het C-diploma op zak zijn kinderen zwemveilig. Zij kunnen dan veilig spelen in de buurt van sloten, grachten of vijvers. Ook redden ze zich prima in moderne zwembaden, waterattracties en recreatieplassen. Zo worden dagjes uit en vakanties nog leuker!

Wanneer inschrijven

Vanaf ongeveer 3 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven op welke dag en vanaf welk tijdstip je je kind wilt laten zwemmen. Je kind wordt bij inschrijving op onze wachtlijst geplaatst. Kinderen worden vanaf 4,5 jaar opgeroepen. We roepen je kind op zodra er plek is op de door jouw gekozen dag(en) en tijd(en). Hoe meer dagen en tijden je aangeeft beschikbaar te zijn, hoe sneller je kind kan starten.

Gratis zwemmen na inschrijving

*** Corona-update ***
Let op, in verband met Covid-19 is er op dit moment geen recreatiezwemmen!
——————————

Je kunt via onze website je kind inschrijven voor zwemles. Vijf werkdagen na je inschrijving kun je de zwempas van je kind bij de receptie van het zwembad komen ophalen. Vanaf dat moment mag je kind in zowel het Batensteinbad in Woerden als H2O in Harmelen gratis komen recreatiezwemmen op zaterdag en zondag (in H2O is er alleen op zondag recreatiezwemmen).

Kies de methode die past bij jouw kind

Ieder kind is anders en daarom kun je kiezen uit verschillende zwemlessen. Wij bieden uitsluitend nationale zwemdiploma’s aan. Je kunt kiezen uit Zwem-ABC en  Turbo-A.

De verschillen tussen de lessen zitten in bijvoorbeeld lesduur (45 minuten of 1,5 uur per week), groepsgrootte (6 of 10 leerlingen) en de tijdsduur van de zwemcursus.

We hebben alle verschillen tussen de zwemlessen naast elkaar gezet. Zo kun je bekijken wat voor jouw kind de meest geschikte zwemles is.

LeerlingVolgSysteem

Bij alle zwemlessen werken we met een leerlingvolgsysteem. Je kunt daarmee samen met je kind de vooruitgang bekijken. Dit is niet alleen leuk, maar werkt erg stimulerend voor kinderen!

Bij het Zwem-ABC en de Zwem-ABC Turbo cursus werken we met een online leerlingvolgsysteem met onze eigen mascotte Dukkie.

Eerste zwemles

Voor ieder kind is de eerste zwemles altijd even spannend. Je kunt voorafgaand aan de eerste zwemles samen met je kind het filmpje bekijken met onze mascotte Dukkie die voor het eerst naar zwemles gaat. Voor de ouders hebben we alle praktische zaken van de zwemles ook op een rijtje gezet.

OefenZwemmen

***Corona-update ***
Let op, in verband met Covid-19 is er op dit moment geen oefenzwemmen!
—————————–

We vinden het belangrijk dat kinderen veilig met een (groot)ouder kunnen oefenen voor de zwemles. Daarom zijn er in Batenstein en H2O speciale oefenuurtjes. Tijdens deze oefenuurtjes mag zonder zwemvleugels worden geoefend. Het zwemwater is speciaal voor zwemleskinderen gereserveerd en er is een instructeur aanwezig die al je vragen kan beantwoorden, tips geeft en je kan helpen bij de technieken. Om de veiligheid van de kinderen te kunnen garanderen, willen we je vragen om onze huisregels in acht te nemen.

In het Batensteinbad is het oefenzwemmen op zondag van 09.00 tot 10.00 uur. In H2O is het oefenuurtje op zaterdag van 12.30 tot 13.25 uur.

De oefenuurtjes zijn uitsluitend bestemd voor zwemleskinderen van WoerdenSport en een begeleidende ouder/verzorger. Kijk hier voor de prijzen van het oefenzwemmen. Let op, de prijzen variëren voor H2O en Batenstein. In het Batensteinbad kunnen ouder en kind kunnen nog tot 15.00 uur blijven (recreatie)zwemmen.

Licentie Nationale Raad Zwemveiligheid

Het Batensteinbad beschikt over de NRZ-licentie. Dat betekent onder andere dat wij uitsluitend met gediplomeerde en gekwalificeerde instructeurs die in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Inschrijven voor zwemles?

Je kunt hier je kind direct inschrijven voor zwemles. Vanaf het moment van inschrijving kan je kind gratis recreatief zwemmen op zaterdag en zondag in zowel Batenstein als Recreatiecentrum H2O.

Voor ieder kind is de 1e zwemles altijd even spannend. Hier hebben wij alle begrip voor. Je mag dan ook de 1e les altijd meekijken in de zwemzaal. Als je kind start in een volledig nieuwe groep, mag je de eerste les meezwemmen.

Lestijden

Maandag Tussen 14.45 en 18.45 uur
Dinsdag Tussen 14.45 en 18.00 uur
Woensdag Tussen 13.00 en 17.45 uur
Donderdag Tussen 15.45 en 18.00 uur
Vrijdag Tussen 14.00 en 18.00 uur
Zaterdag Tussen 8.00 en 11.00 uur
Zondag* Tussen 8.00 en 9.30 uur

Op zondag van 9.00 – 10.00 uur is het oefenzwemuurtje voor de kinderen met hun ouders. Tijdens dit uurtje kan zonder zwemvleugels worden geoefend. Er is een instructeur aanwezig die je kan helpen bij het oefenen van de zwemslagen. Het oefenuurtje is uitsluitend bestemd voor zwemleskinderen van WoerdenSport.

Tarieven ABC

€ 47,60 voor 4 lessen van 45 minuten

Eenmalig inschrijfgeld Zwem-ABC € 33,85 (incl. zwempas). Op de zwempas worden de lessen bijgeschreven.

Wij werken met een 4 wekelijks betaalsysteem, zo worden steeds 4 zwemlessen vooruitbetaald waardoor je niet vooraf een groot bedrag hoeft te betalen.

Normen en certificeringen

Zwemles wordt gegeven volgens de uitgangspunten en eindtermen geformuleerd in de ‘Nationale Norm Zwemveiligheid’. Woerdensport beschikt daarnaast over de NRZ-licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Omdat wij een hoge kwaliteit bieden en NRZ-gecertificeerd zijn, bieden wij ook toegang tot het vertrouwenspunt Sport van de NOC*NSF. Klik hier voor meer informatie.

Wat anderen vinden van Zwemles