Bij de Zwem-ABC zwemlessen zwemt je kind iedere week 45 minuten. Wij werken bij het Zwem-ABC met een individueel doorstroom systeem. Zodra je kind klaar is met een bepaald niveau stroomt hij/zij door naar het volgende niveau bij een andere lesgever. Het voordeel van dit individuele systeem is dat kinderen die sneller zijn direct door kunnen naar hun juiste niveau.

Tijdsduur

Om het A-diploma te behalen geven we als gemiddelde tijdsduur anderhalf jaar met één keer per week 45 minuten zwemles. Sommige kinderen halen binnen anderhalf jaar het A-diploma en sommige kinderen doen er wat langer over. Dat verschilt per kind.

Groepsgrootte

Voor zowel het A-, B- als C-diploma werken we in groepen van maximaal 10 kinderen op 1 zwemonderwijzer. Voor de groepen die op zondag zwemmen gelden maximaal 6 kinderen (let op, hiervoor geldt een ander tarief).

Start direct met Zwem-ABC en ontvang 50% korting* op eerste maand zwemles!

Schrijf je nu in, want dan kun je op korte termijn al starten met zwemles. Als je ervoor kiest om te starten in mei of juni, ontvang je 50% korting op de eerste maand zwemles!

*Deze actie geldt uitsluitend voor kinderen die in de maanden mei of juni 2019 starten met de reguliere Zwem-ABC zwemles op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag voor het A-diploma in het Batensteinbad. Bekijk alle actievoorwaarden.

Zwemles op zondag

Wil je liever niet in alle haast op een doordeweekse dag naar zwemles? We bieden ook zwemles op zondag aan. De groepjes blijven het hele A-traject op zondag (worden dus niet verplaatst naar een andere dag). Bovendien zitten er maximaal 6 leerlingen in het groepje, dus volop individuele aandacht voor jouw kind! Omdat de groepsgrootte kleiner is dan bij de reguliere zwemles, geldt een afwijkend tarief van € 81,35 per 4 lessen. Let op: voor de zwemles op zondag geldt dat zij het gehele traject bij een vaste instructeur en groep blijven.

Leerlingvolgsysteem

Bij het Zwem-ABC werken we met een online leerlingvolgsysteem met onze mascotte Dukkie. Aan het leerlingvolgsysteem zit een beloningssysteem gekoppeld. Als kinderen starten met zwemles krijgen ze een poster van Dukkie. Als ze op bepaalde punten een voldoende hebben gescoord worden ze beloond met een leuke sticker van Dukkie. Via de scoremodule kun je samen met je kind online de voortgang bekijken. Dat is niet alleen leuk, maar werkt erg stimulerend!

dukkie-staat

Diploma’s

Het Zwem-ABC bestaat uit drie diploma’s. Wij adviseren om na het behalen van het A-diploma door te gaan met het B- en C-diploma. Met het C-diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wat kan een kind na het behalen van de diploma’s:

  • Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
  • Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Vraag bij je zweminstructeur of bij de receptie naar de dagen en tijdstippen waarop je kunt leszwemmen voor het B- of C-diploma.

Zwem-ABC en dan?

Als je kind het A-, B- en C-diploma heeft gehaald, zijn er heel veel leuke zwemlessen die je kunt volgen. Lees meer >

Inschrijven voor zwemles?

Je kunt via onze website je kind inschrijven voor zwemles.  Vanaf 3 jaar kun je je kind inschrijven voor zwemles en vanaf 4,5 jaar mag je kind starten. We roepen wekelijks op dus lange wacht tijden zijn er niet. De wachttijd heeft te maken met je voorkeur van dag en tijd en wat wij beschikbaar hebben.

Vanaf het moment van inschrijving kan je kind gratis recreatief zwemmen op zaterdag en zondag. Voor ieder kind is de 1e zwemles altijd even spannend. Hier hebben wij alle begrip voor. Je mag dan ook de 1e les altijd meekijken in de zwemzaal.